onsdag 27. oktober 2010

Tror skytteren tar seg fram på sykkel




- Han har god lokalkunnskap, og det som trigger han er selve skytingen, sier svensk politi.

MALMÖ (Dagbladet): Politiets intensive jakt på skytteren bak de uforklarlige skyteepisodene i Malmö fortsetter. Klokken 10.15 i dag holdt svensk politi en pressekonferanse på politihuset i Malmö.

På sykkel

Politiet jobber nå ut fra at gjerningsmannen er en mann i 20-40 årsalderen. Han har god lokalkunnskap og tar seg kanskje fram på sykkel.

- Vi ser at skytteren kan være en person på sykkel. Dette er en politifaglig teori, men dette er ikke bygget på vitnebeskrivelser, sier assisterende politisjef Åsa Palmqvist til Dagbladet.

Svensk politi mener det kan være en sammenheng mellom i alt 19 uoppklarte skyteepisoder i Malmö. Én person er drept og åtte såret i skyteepisodene, og ifølge politiet kan det se ut til at en snikskytter angriper innvandrere i byen.

De få øyenvitnebeskrivelsene forteller om en helt eller delvis maskert person i mørke klær, som forsvinner raskt etter å ha skutt.

Nå har Malmöpolitiet hevet beredskapen til «Særskilt hendelse», et nivå som ifølge retningslinjene skal brukes for eksempel ved terrorangrep eller sabotasje.

— Lavintensiv krig
Det betyr i praksis at politisjef Borje Sjöholm i Malmö har alle politifolk i hele Skåne til sin disposisjon.

Malmöpolitiet har også blitt forsterket av Rikskriminalpolisen.

Utredningsgruppen på saken er utvidet til femti personer.

En gjerningsmannprofilgruppe på seks personer jobber nå med å utarbeide en profil på gjerningsmannen.

I tillegg er politiet forsterket med en rekke operative analytikere, og folk fra riksmordkommisjonen.

— Det føles som en lavintensiv krig, sier riksdagspolitikeren Allan Widman fra Malmö.

Politiet hadde allerede advart byens over 100 000 innvandrere om å være varsomme med hvor de beveget seg etter mørkets frambrudd, da en ny, tilsynelatende tilfeldig skyteeposide spredte frykt i Malmö i går.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar