onsdag 27. oktober 2010

Ny blogg lansert på Heimtun: Ørneblikk

Troll m/ Mercury @ Eiker Scene
Åpningsbandet Mercury ga alt for å få opp stemningen under konserten på Eiker scene lørdag 16.oktober. Hovedstjernen Troll skuffet heller ikke publikum.

Et innslag av humor ved å lese dikt som ble funnet på gulvet og spontane ideer som å sette opp en talerstol til vokalisten, vitnet om en scenevant og underholdningsinnstilt Mercurygjeng. De kjørte på med høyt tempo fra begynnelsen, og en utrolig levende sceneopptreden.

Musikalsk var blandingen deres av heavy & power metal, med innslag av prog, thrash og core-elementer interessant og variert. Spesielt vokalisten skal ha skryt for sine gode og varierte vokallinjer.


Rent personlig, kunne jeg ønske at de tonte ned «fairy metal» tendensene sine, og lot breakdowns høre til X-Core band fremover. Det ble også lydmessig noe grums, som druknet noe av riffingen, og noe tekst forsvant i et sumphull av lyd. Likevel en opplevelse som innfridde forventningene, og et fantastisk liveshow gjør at Mercury fortjener et terningkast: 4




Troll entret scenen i totalt mørke med dystre, grandiose toner som akkompagnement. Den teatralske effekten var sterk, og satte publikum i stemning for det som kom: rå norsk black metal, med elementer av symfonisk, industrial, death og thrash. Det var høy grad av riffing på både gitar og keyboard, og gode vokalleveringer.

Konstant headbanging og windmilling preget scenopptredenen til Troll. Den var likevel noe mindre livlig enn Mercurys og hadde mindre grad av flørting med publikum.

Lydmessig hadde derimot Troll 100% kontroll, med klar vrengtone, og alle instrumentene tydelig hørbare. Enkelte av publikummerne mente vokalen var uklar, men der jeg satt fikk jeg med meg alt.

Troll gjorde en svært bra konsert som kun kunne forbedres med enda mer liv på scenen.
Med god lyd, god musikk, mye fra det siste albumet, og en sterk live-opptreden, fortjener Troll karakteren: 5

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar